Skip to main content

Vacature voor zelfstandige kinesitherapeuten om therapie te geven in het kader van wetenschappelijk onderzoek

Beschrijving 

Deze vacature kadert binnen de pilootstudie ‘NUtrition and LOComotoric rehabilitation in long Covid’ (UNLOCK), gefinancierd door het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE). Deze klinische studie zal voornamelijk plaatsvinden in het Universitair Ziekenhuis Brussel (VUB Health Campus Jette). In deze wetenschappelijke studie zullen behandelingsmogelijkheden voor mensen met langdurige covid (nog steeds klachten na 12 weken) onderzocht worden. Er zullen 66 patiënten met symptomen van langdurige covid ofwel een gepersonaliseerd behandelingsprogramma ofwel een standaard revalidatieprogramma van 18 kinesitherapiesessies volgen. Het gepersonaliseerde behandelingsprogramma zal bestaan uit een combinatie van voedingstherapie en een fysiek trainingsprogramma. De behandeling zal 12 weken duren. Voor de behandelingen in deze studie zijn we op zoek naar zelfstandige kinesitherapeuten. 

 

Profiel

  • Je bent in het bezit van een diploma Master of Science in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie of een gelijkgesteld diploma.
  • Je bent communicatief erg vaardig en beheerst de Nederlandse en Franse taal.
  • Je bent stipt, betrouwbaar en toegewijd.
  • Je straalt enthousiasme uit en weet patiënten te motiveren. 
  • Je hebt interesse in ‘Langdurige COVID’ en wetenschappelijk onderzoek.

 

Wat bieden we?

Je werkt mee aan mogelijks baanbrekend onderzoek om mensen getroffen door de langdurige gevolgen van COVID-19 sneller in een betere conditie te krijgen. Je leert deze mensen kennen tijdens het onderzoeksproject en wordt een specialist ter zake. De opleidingen met betrekking tot de revalidatie voor langdurige COVID worden gratis aangeboden door de onderzoeksgroep Rehabilitation Research van de Vrije Universiteit Brussel. Deze revalidatiestrategie wordt aanzien als best-practice voor personen met langdurige COVID. Per sessie (zowel opleidings - als interventiesessies), krijg je een vergoeding welke vergelijkbaar is met de vergoedingen die een kinesitherapeut in de praktijk zou ontvangen.


Wat verwachten we van jou?

  • De deelnemende patiënten kwaliteitsvolle revalidatiesessies kunnen aanbieden vanaf maart 2022.
  • Geen ervaring vereist in de aan te bieden therapie, deze wordt je vooraf aangeleerd.
  • Flexibiliteit aan de dag kunnen leggen voor het geven van therapie.
  • Een langdurig engagement voor de volledige duur van het onderzoek (± twee jaar).

Interesse?

Stuur een gemotiveerde kandidatuur met CV via e-mail naar david.beckwee@vub.be. Geschikte kandidaten zullen uitgenodigd worden voor een eerste selectiegesprek te Jette (Vrije Universiteit Brussel).