Skip to main content

Vacature voor een voltijdse doctoraatsonderzoeker

Functiebeschrijving

Dit doctoraatsonderzoek kadert binnen de pilootstudie ‘NUtrition and LOComotoric rehabilitation in long Covid’ (UNLOCK), gefinancierd door het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE). Deze klinische studie zal hoofdzakelijk plaatsvinden in het Universitair Ziekenhuis Brussel (VUB Health Campus Jette). De opdracht binnen deze vacature zal voornamelijk bestaan uit het uitvoeren van metingen en ondersteuning verschaffen aan de projectmanager. Je werkt mee aan mogelijks baanbrekend onderzoek om mensen getroffen door langdurige gevolgen van COVID-19 sneller in een betere conditie te krijgen. Je leert deze mensen kennen tijdens het onderzoeksproject en wordt een specialist ter zake.


Profiel 

  • Je bent in het bezit van een diploma Master of Science in een domein dat relevant is voor dit project (bvb Master in de geneeskunde, Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, Bachelor in Voedings- en dieetkunde met aansluitend een masteropleiding,…)
  • Je bent bereid om je gedurende minstens 2 jaar voltijds te engageren voor doctoraatsonderzoek.
  • Je hebt een grote interesse in het onderwerp.
  • Je werkt nauwkeurig.
  • Je beheerst het Nederlands, Frans en het Engels en beschikt over een academische schrijfstijl.
  • Je bent communicatief vaardig en kan goed in teamverband samenwerken.
  • Je bent bereid om te kandideren voor een FWO aspirant mandaat op 1/3/2022.
  • Je behaalde zeer goede resultaten tijdens je opleiding.
  • Je beschikt over een stevige portie ondernemerschap.
  • Je hebt een sterke interesse in wetenschappelijk onderzoek en wil graag een doctoraatstraject starten. 

 

Ons aanbod 

Wij bieden de kans om 2 jaar voltijds klinisch wetenschappelijk onderzoek te verrichten in het kader van een doctoraatstraject (met mogelijks kans op het behalen van een volwaardig doctoraatsdiploma mits er bijkomend funding verworven wordt). Gedurende deze twee jaren bieden wij kwaliteitsvolle begeleiding, de mogelijkheid om een interdisciplinair netwerk uit te bouwen, en de kans om bij te dragen aan maatschappelijk relevant onderzoek met nadruk op voeding en revalidatie. Je wordt bovendien ondersteund door de VUB Life Sciences & Medicine Doctoral School, die onderzoekstrainingen op hoog internationaal niveau in een sterke onderzoeksomgeving aanbiedt. De klinische omgeving waarin het onderzoek plaatsvindt, biedt als meerwaarde een uitwisseling van kennis en praktijk en een energieke werkomgeving.

Interesse?

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie of aanmelding terecht bij prof. Elisabeth De Waele (elisabeth.dewaele@uzbrussel.be). Wij verwachten uw kandidatuur (motivatiebrief en C.V. inclusief  studieresultaten) ten laatste 15 januari 2022 (selectiegesprekken zullen doorgaan op 22 januari 2022).